skip to Main Content

Uw mondhygiëniste in de Tilburgse wijk Reeshof.

Mondhygiëniste Tilburg

In onze tandartspraktijk in Tilburg werken we samen met de mondhygiëniste. De tandarts en de mondhygiëniste houden samen uw gebit gezond. In onze tandartspraktijk controleren we bij uw halfjaarlijkse controle de gezondheid van uw tandvlees. Ontstoken tandvlees, ook wel parodontitis genoemd, kan in een vergevorderd stadium leiden tot losse tanden of zelfs tot het verlies van de tanden. De mondhygiëniste is de specialist op het gebied van tandvleesproblemen.

mondhygieniste chantal tilburg

mondhygieniste Eefje Tilburg

mondhygieniste Marlot Tilburg

Wat doet de mondhygiëniste?

Preventieve zorg is erg belangrijk om problemen met uw tanden en tandvlees te voorkomen.
Het geven van goede voorlichting over de juiste poetsmethode en voeding is daarom essentieel.
Om uw mond gezond te houden, moet u ook weten hoe u het gebit moet onderhouden.
De mondhygiënistes vertellen u alle tips & trucs, maar kunnen ook sealen en fluoride-lak aanbrengen op gevoelige tanden.
Is er sprake van veel tandsteen of ontstoken tandvlees, dan verwijst de tandarts u door naar de mondhygiëniste voor een uitgebreide tandsteenreiniging.
Bij vergevorderde parodontitis wordt er eerst een meting gedaan van uw tandvlees.
Aan de hand van deze tandvleesmeting bespreken wij met u het juiste behandelplan.
Soms ligt de nadruk meer op de reiniging, maar ook is er veel aandacht voor de preventieve of bacteriële aspecten. Bij ernstige parodontitis kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.
Naast de preventieve zorg en de tandvleesbehandelingen zijn alle mondhygiënistes in onze Tilburgse tandartspraktijk tijdens hun HBO-studie extra opgeleid om vullingen te maken.
Onze mondhygiënistes hebben allemaal een rustige manier van werken en leggen veel uit tijdens de behandeling. Dat is ook de reden dat de behandeling bij kinderen zo goed verloopt.

Zoekt u een mondhygieniste in Tilburg?

Heeft u een eigen tandarts in Tilburg maar bent u op zoek naar een mondhygiëniste, dan bent u in onze tandartspraktijk van harte welkom.
Voor een optimale samenwerking met uw eigen tandarts waarderen wij het wel als uw eigen tandarts een verwijzing naar onze tandartspraktijk stuurt.