skip to Main Content

Kindertandarts Tilburg

Kindertandarts in Tilburg

Bij tandartspraktijk Vroegh & Yoe in Tilburg hebben we geen specialist kindertandarts. Wij merken echter wel dat onze behandelwijze en controles bij kinderen erg makkelijk verlopen. Onze tandartspraktijk in Tilburg ligt in een kinderrijke buurt. Onze tandartsen zijn dus gewend aan gezinnen met kinderen. De tandartsen en mondhygiënistes in onze praktijk werken onderling nauw samen en nemen echt de tijd voor de kinderen. Het fijne hiervan is dat zowel ouders als kinderen voor alle behandelingen bij ons in de tandartspraktijk terecht kunnen. We zijn dus voor Tilburg een echte gezins-tandartspraktijk!

Hoe gaat de tandarts met kinderen om?

kindertandarts tilburg

Door de kinderen in een vroeg stadium en op een rustige manier kennis te laten maken met de tandarts en de mondhygiëniste raken ze al snel vertrouwd met de tandartsstoel en de apparatuur. Als tandarts en als mondhygiëniste moet je het vertrouwen van de kinderen winnen. Een belangrijk aspect hiervan is het geven van rustige uitleg en exact doen wat je belooft.

Tandartsbehandeling bij kinderen

Preventie is bij onze tandartspraktijk erg belangrijk. Door kinderen en ouders in een vroeg stadium te wijzen op problemen en door het geven van tips en trucs, kunnen wij veel problemen en daarmee tandartsbehandelingen voorkomen.

Kindertandarts, Tilburg, GewoongaafWe werken met de ‘Gewoon Gaaf’- methode in onze praktijk. Uit universitair onderzoek blijkt dat dit de kans op gaatjes in de tanden bij kinderen met maar liefst 70% doet verminderen. Mochten er bij kinderen alsnog behandelingen nodig zijn, dan doen we er in onze tandartspraktijk alles aan om deze behandeling zo soepel mogelijk te laten verlopen. De mondhygiënistes in onze praktijk nemen een belangrijke plaats in bij de behandeling van kinderen.

We nemen de tijd voor de kinderen en stellen ze op hun gemak

Tijdens hun HBO-studie mondzorgkunde hebben alle mondhygiënistes in onze praktijk geleerd om gaatjes te behandelen. Door hun ervaring en behandelwijze verlopen de behandelingen bij kinderen erg goed. Mocht het in een enkele geval moeizaam gaan, dan verwijzen we eventueel door naar de kindertandarts van Amarant in Tilburg. Als de tandartsbehandeling bij de kindertandarts van Amarant is afgerond, komen de kinderen vanzelf weer terug in onze praktijk. Zo blijven alle gezinsleden samen onder behandeling in een vertrouwde omgeving in de tandartspraktijk.

Sealen van kiezen bij kinderen

Indien bij kinderen de eerste blijvende kiezen doorbreken rond het 6e levensjaar geeft de tandarts een verwijzing naar de mondhygiëniste voor het sealen van deze kiezen. De net doorgekomen kiezen zijn namelijk extra kwetsbaar voor gaatjes omdat ze nog niet gesterkt zijn door de fluoride. Doordat de grote kiezen veel groeven hebben en ver achterin de mond liggen zijn ze moeilijk te poetsen en zitten daarom vaak onder de plaque. De meeste kinderen rond die leeftijd zijn ook dol op zoetigheid. De combinatie zoetigheid en plaque geeft een grote kans op gaatjes. Door de groeven te dicht te lakken (sealen) blijft er veel minder plak op de kies zitten en is er minder kans op gaatjes. Een enkele keer is het nodig om ook de 2e grote kies te sealen.