skip to Main Content

Kindertandarts Tilburg

Kindertandarts Tilburg

Zoekt u een kindertandarts in Tilburg?

Bij tandartspraktijk Vroegh & Yoe in Tilburg hebben we geen specialist kindertandarts, maar merken we wel, dat onze behandelingen en controles bij kinderen erg makkelijk verlopen. Onze tandartspraktijk in Tilburg ligt in een kinderrijke buurt. Onze tandartsen zijn dus gewend aan gezinnen met kinderen. De tandartsen en mondhygiënistes in onze Tilburgse praktijk werken onderling nauw samen en nemen echt de tijd voor de kinderen. Het fijne hiervan is dat zowel ouders als kinderen voor alle behandelingen bij ons in de tandartspraktijk terecht kunnen. We zijn dus voor Tilburg een echte gezins-tandartspraktijk!

Hoe gaat de tandarts met de kinderen om?

kindertandarts tilburg

Door de kinderen in een vroeg stadium en op een rustige manier kennis te laten maken met de tandarts en de mondhygiëniste raken ze al snel vertrouwd met de tandartsstoel en de apparatuur.

Als tandarts en als mondhygiëniste moet je het vertrouwen van de kinderen winnen. Een belangrijk aspect hiervan is het geven van uitleg en exact doen wat je belooft.

Tandartsbehandeling bij kinderen

Preventie is bij onze tandartspraktijk erg belangrijk. Door kinderen en ouders in een vroeg stadium te wijzen op problemen en door het geven van tips en trucs, kunnen wij veel problemen en daarmee tandartsbehandelingen voorkomen.

Kindertandarts, Tilburg, GewoongaafWe werken met de ‘Gewoon Gaaf’- methode in onze praktijk. Uit universitair onderzoek blijkt dat dit de kans op gaatjes in de tanden bij kinderen met maar liefst 70% doet verminderen. Mochten er bij kinderen alsnog behandelingen nodig zijn, dan doen we er in onze tandartspraktijk alles aan om deze behandeling zo soepel mogelijk te laten verlopen. De mondhygiënistes in onze praktijk nemen een belangrijke plaats in bij de behandeling van kinderen.

We nemen de tijd voor de kinderen en stellen ze op hun gemak.

Tijdens hun HBO-studie mondzorgkunde hebben alle mondhygiënistes in onze praktijk geleerd om gaatjes te behandelen. Door hun ervaring en behandelwijze verlopen de behandelingen bij kinderen erg goed. Mocht het in een enkele geval moeizaam gaan, dan verwijzen we door naar de kindertandarts van Amarant in Tilburg. Als de tandartsbehandeling bij de kindertandarts van Amarant is afgerond, komen de kinderen vanzelf weer terug in onze praktijk. Zo blijven alle gezinsleden samen onder behandeling in hun eigen vertrouwde tandartspraktijk in Tilburg.