skip to Main Content

Een mooie frisse glimlach, 100% veilig.

Tanden bleken

Wie een frisse, witte glimlach wil, hoeft tegenwoordig geen ongezonde, dure behandeling met een bleeklamp meer te ondergaan. Bij onze tandartspraktijk kunt u nu terecht voor een duurzame bleekbehandeling zonder het risico op beschadiging van de tanden of het tandvlees.

Waarom tanden laten bleken bij de tandarts?

Bij het gebruik van bleeklampen in schoonheidssalons en tandenbleekwinkels worden vaak  agressieve middelen gebruikt die de tanden een doffe uitstraling geven. Veel mensen ervaren de behandeling met een bleeklamp als zeer gevoelig en de bleekresultaten verdwijnen vaak snel. Uit universitair onderzoek blijkt dat het bleken van tanden met professionele, op maat gemaakte bitjes een mooier resultaat geeft. Uw tanden blijven langer wit, worden niet dof en raken niet beschadigd. We gebruiken betrouwbare bleekgels die geen verdere bijwerkingen hebben. Deze bleekgel werkt langdurig in zodat de tanden geleidelijk van binnen uit witter worden. Hierdoor is de kans op tijdelijke gevoeligheid ook minimaal.

Tanden bleken Tilburg
Tanden Bleken Tilburg

Tanden bleken thuis en in de praktijk

Voor het bleken van uw tanden kunt u bij ons op de praktijk terecht voor het aanmeten van de bleekbitjes. Vervolgens krijgt u van ons instructies en kunt u het bleekproces gewoon thuis uitvoeren. Een ander mooi voordeel van op maat gemaakte bleekbitjes is dat ze na jaren gewoon opnieuw te gebruiken zijn mocht de kleur van de tanden weer wat teruglopen. Daarnaast is de behandeling met bleekbitjes veel goedkoper dan een bleekbehandeling in de meeste bleeksalons.

Onze werkwijze

Voor de bleekbehandeling worden in onze tandartspraktijk uw tanden gepolijst en eventuele aanslag verwijderd. We doen een eerste kleurbepaling en beoordelen de voortanden op vullingen en kronen. Vervolgens worden er in het laboratorium op maat gemaakte bleekbitjes vervaardigd. Na twee weken zijn de bleekbitjes klaar en krijgt u ze van ons samen met de bleekgel mee. Na 7 nachten dragen, beoordelen wij de verbetering door middel van een tweede kleurbepaling. In enkele gevallen dient het bleken van de tanden nog een paar nachten extra voortgezet te worden.

Kosten van tanden bleken met een bleekbitje

Voor 238,- euro krijgt u bij ons op maat gemaakte bleekbitjes (ook wel bleeklepel genoemd) voor de boven- en onderkaak inclusief bleekgel. Tevens krijgt u natuurlijk het persoonlijke advies en aandacht die u van ons gewend bent.

U kunt voor bleekbehandelingen terecht in de praktijk in Koolhoven (Reeshof, Tilburg) en in de praktijk in het Forum naast het station Tilburg-Reeshof