skip to Main Content

Nieuwe tanden of kiezen nodig?

Implantoloog Tilburg

Bij tandartspraktijk Vroegh en Yoe werken we al jaren samen met vooraanstaande implantogen in Brabant. In onze tandartspraktijk hebben we de kennis en technieken in huis om u weer nieuwe tanden en kiezen te geven op de geplaatste implantaten. Voor een behandelplan werken we nauw samen met de afdeling kaakchirurgie van het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en met implantoloog Tristan Staas in Den Bosch. We werken alleen met duurzame materialen en de allerlaatste technieken. De implantologen waarmee wij samenwerken zijn vooruitstrevend en wereldwijd toonaangevend.

Wat is een implantaat?

Een implantaat ziet er in feite uit als een schroef. Het is gemaakt van titanium. Een implantaat van titanium is zo lichaamsvriendelijk dat botcellen er tegenaan groeien. Door een schroef van titanium in het kaakbot te plaatsen, creëren we dus in feite een nieuwe tandwortel. Op dit implantaat kunnen wij vervolgens een kroon vastschroeven of een prothese vast klikken. Ongeveer 98 % van de ingrepen op het gebied van implantaten wordt met succes gedaan. Het percentage bij rokers en mensen met tandvleesproblemen ligt iets lager. De implantaten kunnen zowel in de boven- als de onderkaak geplaatst worden.

Wanneer plaatst de implantoloog een implantaat?

In onze tandartspraktijk in Tilburg kijken we door middel van een mondonderzoek of een implantaat mogelijk is. Er moet voldoende gezond kaakbot aanwezig zijn voor een succesvolle behandeling. Door het gebruik van de laatste technieken lukt het in onze tandartspraktijk vaak om met een minimale hoeveelheid kaakbot een fantastisch resultaat te bereiken. Ook kijken we of het tandvlees rondom de overige tanden en kiezen gezond is. Vervolgens gaan we in overleg met onze implantologen in Tilburg of Den Bosch en stellen een behandelplan op.

Doorverwijzing naar een implantoloog of kaakchirurg

Het komt wel eens voor dat we een verwijzing geven naar de implantoloog voor een extra onderzoek van het kaakbot middels een 3d-scan. In geval van een groeistoornis of van een losse volledige prothese wordt er voor een vergoeding een aanvraag gedaan bij de zorgverzekeraar. Wij begeleiden u uiteraard volledig bij dit proces en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.