skip to Main Content

Uw tandartspraktijk in de Tilburgse wijk Reeshof.

Implantoloog Tilburg

Zoekt u een implantoloog in Tilburg?

Bij tandartspraktijk Vroegh en Yoe werken we al jaren samen met vooraanstaande implantogen in Brabant. In onze Tilburgse tandartspraktijk hebben we de kennis en technieken in huis om u weer nieuwe tanden en kiezen te geven op de implantaten. Voor een behandelplan werken we nauw samen met de afdeling kaakchirurgie van het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en met de implantoloog Tristan Staas in Den Bosch. We werken alleen met duurzame materialen en de laatste technieken.

De implantologen zijn vooruitstrevend en zelfs wereldwijd toonaangevend.

Wat is een implantaat?

Een implantaat ziet er uit als een schroefje. Het is gemaakt van titanium. Een implantaat van titanium is zo lichaamsvriendelijk dat botcellen er tegenaan groeien. Door een schroefje van titanium in het kaakbot te plaatsen, creëren we dus in feite een nieuwe tandwortel.

Op dit implantaat kunnen wij vervolgens een kroon vastschroeven of een prothese vast klikken.

Ongeveer 98 % van de ingrepen wordt met succes gedaan. Het percentage bij rokers en mensen met tandvleesproblemen ligt iets lager.

Wanneer plaatst de implantoloog een implantaat?

In onze tandartspraktijk in Tilburg kijken we door middel van een mondonderzoek, of een implantaat mogelijk is.

Er moet uiteraard voldoende gezond kaakbot aanwezig zijn. Door het gebruik van de laatste technieken lukt het in onze tandartspraktijk vaak om met een minimale hoeveelheid kaakbot een fantastisch resultaat te bereiken. Ook kijken we, of het tandvlees rondom de overige tanden en kiezen gezond is. Vervolgens gaan we in overleg met onze implantologen in Tilburg of Den Bosch.

Het komt weleens voor, dat we een verwijzing geven naar de implantoloog voor een extra onderzoek van het kaakbot middels een 3d-scan.

In geval van een groeistoornis of van een losse volledige prothese wordt er voor een vergoeding een aanvraag gedaan bij de zorgverzekeraar.