skip to Main Content

Wij zorgen voor een makkelijke, duidelijke verwerking van uw nota naar de zorgverzekeraar toe.

Zorgverzekeringen en de tandarts

Tandartspraktijk Vroegh & Yoe zorgt ervoor dat u zo min mogelijk omkijken heeft naar de afhandeling van uw tandarts-nota. Zo sturen wij de tandartsnota’s indien mogelijk rechtstreeks naar de zorgverzekeraars. Dit geldt voor:

  • CZ:  alle jeugdzorg 0-18 jaar en alle andere verzekerden (behalve indien u een basisverzekering heeft bij CZ)
  • VGZ, VGZvdzNV, IZA, UMC, ZKR, Univé: alle jeugdzorg 0-18 jaar.

Alle tandartsnota’s van de volwassenen die niet verzekerd zijn bij CZ sturen wij door via het factoringsbedrijf  Infomedics. Infomedics heeft betalingsovereenkomsten met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. Ze zorgen ervaar dat uw tandartsnota eerst aangeboden wordt bij uw zorgverzekeraar. Het gedeelte waarvoor u verzekerd bent middels de tandartsverzekering wordt dan meteen verrekend. Infomedics stuurt u dus alleen het gedeelte van de nota toe waarvoor u niet verzekerd bent. Zo hoeft u het volledige bedrag niet voor te schieten en hoeft u de nota daarna ook niet meer in te dienen bij uw zorgverzekeraar.

Tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar is altijd 100% verzekerd, ook al heeft u geen aanvullende verzekering. De kosten voor de tandheelkundige jeugdzorg hebben ook geen betrekking op uw eigen risico

Indien u vragen heeft over de afwikkeling van uw nota dan kunt u contact opnemen met de Servicedesk van Infomedics via:

Zorginhoudelijke vragen over uw nota beantwoorden wij natuurlijk graag voor u via 013-5710376

Meer informatie over de keuze tussen de verschillende tandartsverzekeringen vindt u op: vergelijkmondzorg.nl