skip to Main Content

Onderzoek van zorgverzekeraar Zilveren Kruis in 2017

Tandartspraktijk Vroegh & Yoe presteert beter dan andere praktijken

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft in 2017 tandartspraktijken in Tilburg vergeleken met praktijken in heel Nederland.  Zilveren Kruis heeft deze onderzoeksresultaten openbaar gemaakt. De tandartsen en mondhygiënistes van Tandartspraktijk Vroegh & Yoe blijken in vergelijking met hun Nederlandse collega’s op alle vlakken beter te presteren.

Op basis van tandarts-declaraties kan Zilveren Kruis een onafhankelijk oordeel vellen over zaken als behandelkosten per patiënt of de duurzaamheid van vullingen. Hieronder volgen de verschillende aspecten waarop Zilveren Kruis de tandarts en de mondhygiëniste hebben beoordeeld. Hierbij is rekening gehouden met de sociaal economische status van de wijk waarin de tandartspraktijk zich bevindt.

Kosten per patiënt / jaar

Gemiddeld
V & Y

De behandelkosten bij Tandartspraktijk Vroegh en Yoe zijn volgens Zilveren Kruis per patiënt gemiddeld 30% lager in vergelijking met andere praktijken. Door efficiënt te werken en onze inzet op het gebied van preventie, houden we de zorg betaalbaar. Ondanks dat we werken met de meest moderne apparatuur en beste materialen zijn onze behandelkosten voor onze patiënten veel lager dan bij andere praktijken.

Levensduur van vullingen

Gemiddeld
V & Y

Zilveren Kruis kan aan de hand van de ingediende declaraties bepalen in welke mate een vulling in korte tijd weer opnieuw gemaakt moet worden. De gemiddelde levensduur van een vulling hangt af van het feit hoe groot de vulling is of met welk materiaal er wordt gewerkt. De mondhygiëniste en tandartsen bij Tandartspraktijk Vroegh & Yoe gebruiken alleen de materialen van gerenommeerde merken en bewezen kwaliteit. Samen met onze behandelwijze, kennis en kunde resulteert dat uiteindelijk in een verbluffend resultaat: de levensduur van onze vullingen is gemiddeld ruim 2x zo lang in vergelijk met vullingen die in andere tandartspraktijken worden gemaakt.

Aandacht voor de patiënt

Gemiddeld
V & Y

De cijfers van Zilveren Kruis bevestigen dat onze patiënten 20% meer aandacht krijgen dan patiënten in andere praktijken op het gebied van preventie. Omdat we langer de tijd nemen voor onze patiënten bereiken we voor iedereen een betere mondgezondheid. Behalve bij preventie, besteden we ook meer aandacht aan andere behandelingen. In onze visie geeft meer behandeltijd een beter behandelresultaat.

Aantal vullingen per patiënt

Gemiddeld
V & Y

Aandacht voor onze patiënten en het gebruik van de nieuwste behandeltechnieken geeft volgens Zilveren Kruis zeker resultaat: onze patiënten hebben ieder jaar 35% minder vullingen dan patiënten van andere praktijken. Een resultaat waar we trots op zijn