skip to Main Content

De oplossing voor slaapapneu in Tilburg

snurken

Slaapapneu in Tilburg

In onze tandartspraktijk in Tilburg kunt u terecht voor slaapapneu-problemen bij tandarts Raymond Heijthuijsen. Onze beide praktijken zijn gevestigd in de Tilburgse wijk ‘De Reeshof’. De praktijk in het ‘Gezondsheidscentrum Forum, Tilburg’  ligt dichtbij het treinstation Tilburg-Reeshof en daarom goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Onze tandartspraktijk in Koolhoven ligt geheel in het westen van Tilburg en de Reeshof en is daarom goed bereikbaar vanaf de A58, de Bredase-weg en Rijen. Tandarts Heijthuijsen is erkend specialist op het gebied van slaapapneu en snurkbeugels door de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS). 

Wat is slaapapneu?

Als er dusdanig fors gesnurkt wordt dat de ademhaling telkens even blokkeert, dan is er sprake van apneu. Een apneu of ademstop vindt onbewust plaatst: je merkt er niets van. Dat wil echter niet zeggen dat apneu’s geen kwaad kunnen. Bij elke apneu wordt u steeds onbewust heel even wakker omdat u gedurende korte tijd geen lucht krijgt. Als er per uur slaap vijf of meer apneu’s voorvallen, dan is er sprake van het obstructief slaapapneu syndroom (OSAS). OSAS verstoort de kwaliteit van de slaap waardoor mensen overdag slaperig kunnen zijn en op de lange(-re) termijn oververmoeid raken. Juist daarom is behandeling zeer zinvol. Als het gesnurkt stopt dan is dit vaak ook goed nieuws voor de slaapkwaliteit van de bedpartner.

Zoekt u een behandeling voor slaapapneu in Tilburg?

Iedereen kent wel iemand die snurkt. Soms is snurken helaas een vervelend probleem. Omdat de snurker zelf slaapt op het moment van snurken, is hij of zij zich hiervan niet bewust. Hard gesnurk kan echter wel vervelend zijn voor andere slapers in de omgeving, zoals de bedpartner. Soms wordt er noodgedwongen gescheiden geslapen. Bij slaapapneu kan ogenschijnlijk onschuldig gesnurk ook nadelig uitpakken voor de snurker zelf.

snurkbeugel tilburg slaapapneu

Wij bieden als eerste in Tilburg de nieuwe ‘ResMed Narval CC’ MRA/snurkbeuge aan. Deze 3D geprinte beugel biedt een uitzonderlijk hoog draagcomfort vanwege zijn revultionaire en vooral compacte ontwerp. Verder bieden wij ook de Easy Comfort MRA/snurkbeugel aan: dit is ‘de gouden standaard’ onder de snurkbeugels. Een dergelijke snurkbeugel of MRA brengt uw onderkaak een klein stukje naar voren waardoor de ademweg wordt geopend. Slaapapneu wordt zo doeltreffend behandeld. Bij snurkklachten of vermoedelijke apneu kunt u contact met ons opnemen. Wij informeren u bij een eerste consult graag over het behandeltract bij slaapapneu of over onze verschillende typen snurkbeugels. Tandarts Heijthuijsen werkt nauw samen met de afdeling KNO van het Elisabeth/Twee sreden ziekenhuis in Tilburg.

Wist u dat snurkbeugels ter behandeling van slaapapneu vergoed worden door uw verzekering? Het behandelen van slaapapneu met een effectieve snurkbeugel is precisie-werk. Wij gaan ervan uit dat iedereen uniek en is en streven naar oplossingen op maat, voor iedereen! Afspraken plannen wij zo spoedig moglijk in: er is nauwelijks wachttijd.

Team Vroegh en Yoe in Tilburg heet u van harte welkom.

slaapapneu snurkbeugel tilburg