skip to Main Content

Snurken of Slaapapneu?

snurken

Tandarts Raymond Heijthuijsen is erkend specialist op het gebied van slaapapneu en snurkklachten.

Patiënten uit Tilburg en omstreken die problemen hebben met snurken of met slaapapneu kunnen nu ook bij Tandartspraktijk Vroegh & Yoe terecht. Tandarts Raymond Heijthuijsen is een erkend specialist op het gebied van slaapapneu en snurkproblemen en werkt nauw samen met KNO-artsen uit het ziekenhuis. Niet iedereen is bekend met de gevolgen van slaapapneu en niet iedereen weet dat er een goede oplossing is voor de problemen van snurken en apneu?

Als je weinig uitgerust wakker wordt, snurkt, en/of last hebt van slaperigheid overdag, maak dan een afspraak bij onze NVTS gediplomeerde tandarts Raymond Heijthuisen voor een persoonlijk advies en een oplossing op maat. Indien u daadwerkelijk slaapapneu heeft dan vergoedt uw verzekering mogelijk (een deel van) uw behandelkosten. De kosten van een door de specialist aangemeten, op maat gemaakte snurkbeugel zijn hoog. In onze praktijk heeft u al een snurkbeugel op maat vanaf €499,-. Daarmee zijn wij veel voordeliger dan de meeste zorginstellingen in Nederland.

Snurken is een groot ongemak: wist je dat Nederland één miljoen stevige snurkers telt? Helaas denkt men vaak dat er niets aan snurken te doen is… Gelukkig zijn snurkproblemen inmiddels goed behandelbaar! Snurken is het zagende, knorrende geluid dat iemand maakt tijdens de slaap. Dit wordt veroorzaakt door de lucht die de zachte delen van de neus, mond en/of keel laat trillen tijdens het ademhalen.

De helft van alle mensen snurkt wel eens. Mannen snurken echter vaker dan vrouwen: ongeveer 40 procent van de volwassen mannen en ongeveer 24 procent van alle volwassen vrouwen snurkt regelmatig. Naarmate je ouder wordt neemt de kans dat je snurkt of harder gaat snurken toe. Of je snurkt is sterk afhankelijk van je lichaamsbouw. Deze is sterk afhankelijk van erfelijke factoren. In sommige families komen snurkproblemen dan ook vaker voor.

Gelukkig zijn er ook factoren die je wél zelf kun beïnvloeden. Van slapen op je rug ga je bijvoorbeeld eerder snurken. Ook alcohol en andere middelen die de spieren in de keel ontspannen vergroten de kans op snurken. Eenvoudige kleine aanpassingen van gewoonten kunnen al verbetering geven! Zo wordt er bijvoorbeeld afgeraden om 3 uur voor het slapen alcohol te nuttigen. (In-)slapen op je zij of buik wordt juist aangeraden! Verder kunnen ook allergieën en medicijngebruik van invloed zijn.

Meestal heeft iemand zelf niet door dat hij of zij snurkt, het is vaak de partner die hierop wijst en er het meeste last van heeft. De eigen slaapkwaliteit daarentegen hoeft niet per se te lijden onder incidenteel licht gesnurk. Regelmatig en zwaar snurken kan echter enstige gevolgen hebben voor je gezondheid: door het zware snurken kunnen je ademhaling en nachtrust herhaaldelijk kortdurend worden onderbroken. Bij dergelijke ‘adem-stops’ spreekt men van slaapapneu, ofwel OSAS. Iedere snurker moet zich daarom afvragen of hij geen apneu heeft. Dit is een serieuze slaapstoornis met verhoogde risico op hart- en vaatziekten, diabetes en tal van andere gezondheidsproblemen.

Concentratieverlies of vermoeidheid overdag, terwijl je voldoende hebt geslapen of als snurken gepaard gaat met een verstikkend of naar adem snakkend geluid, kunnen duiden op slaapapneu. Het is belangrijk om dit te laten uitzoeken door middel van een slaaponderzoek. Als er tekenen van slaapapneu zijn, dan kun je doorverwezen worden voor een dergelijk onderzoek.

Zowel snurkproblemen als slaapapneu zijn meestal grotendeels te verhelpen met behulp van een ‘MRA beugel’. MRA staat voor Mandibulair Repositie Apparaat: deze beugel beweegt de onderkaak een beetje naar voren tijdens de slaap zodat je meer ruimte krijgt om adem te halen. De werking van de MRA is inmiddels beproefd en bewezen en wordt tegenwoordig veelvuldig en succesvol toegepast.

Slaapapneu Tilburg
Slaapapneu Tilburg
snurkbeugel Tilburg
tandarts Raymond Tilburg
slaapapneu snurkbeugel tilburg

Slaapapneu Tilburg Snurkbeugel