skip to Main Content

Uw tandprotheticus in de Tilburgse wijk de Reeshof.

De beste oplossing voor uw kunstgebit in de Reeshof

In Tilburg kunt u nu ook voor uw kunstgebit terecht bij onze tandprotheticus Rolf Lamp. Een tandprotheticus is dé specialist als het gaat om een nieuw kunstgebit, klikgebit, frame of gebitprothese-reparaties.

Plezier van uw gebitsprothese?

Voelt uw gebitsprothese niet prettig aan? Of ervaart u pijn van uw kunstgebit? Dan helpt Rolf Lamp u graag van deze klachten af. Uiteraard bent u bij ons ook aan het juiste adres wanneer u voor het eerst toe bent aan een prothese. We vernieuwen uw gebitsprothese , als oplossing waar u weer jaren plezier van heeft. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor prothesen in combinatie met implantaten (klikgebit).

U bent op zoek naar een tandprotheticus in Tilburg?

Bij tandartspraktijk Vroegh & Yoe start elk traject met een kennismakingsgesprek. Zo komen we samen met u tot de beste oplossing. Pas daarna gaan we met uw kunstgebit aan de slag. Hoewel de keuze van elke prothese afhangt van uw wensen, kunt u voor behandelingen door Rolf Lamp uitgaan van het volgende traject:

• ​Kennismakings- en intake gesprektandprotheticus rolf lamp
• Eerste afdruk van zowel uw onderkaak als uw bovenkaak
• ​De definitieve afdruk van uw gebit, als basis voor uw prothese
• ​Beetregistratie en nieuwe tanden uitzoeken
• ​Prothese passen in was, waarbij u nog veranderingen kunt laten aanbrengen
• ​Plaatsen van uw prothese
•​ Nacontrole en eventueel verhelpen van drukplekken

Na het plaatsen van de gebitsprothese voert Rolf Lamp een jaarlijkse ‘nazorg’ controle uit. Dit wordt ook gedaan door de tandartsen van Tandartspraktijk Vroegh en Yoe

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

De meeste behandelingen door een tandprotheticus kunt u geheel of deels laten vergoeden. In welke mate, verschilt per zorgverzekeraar en hoe u daar verzekerd bent. Uiteraard speelt ook uw aanvullende verzekering een rol. Tandprotheticus Lamp heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars. Dit betekent dat wij uw nota direct bij hen indienen, waarna u van uw verzekeraar het overzicht ontvangt.

Volledige prothese

Krijgt u een volledig nieuw kunstgebit, dan geldt een vergoeding van 75% vanuit uw basisverzekering. De overige 25% kunt u mogelijk laten vergoeden via een aanvullende verzekering.

Prothese op implantaten

Een prothese op implantaten is onderverdeeld in vergoeding tussen bovenkaak en onderkaak. Na goedkeuring van uw zorgverzekeraar heeft u recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering met een eigen bijdrage. De vergoeding van de boven prothese op implantaten is 92% en van de onder prothese op implantaten is 90%.

Veel patiënten hebben voor de bovenkaak een normale prothese en in de onderkaak een prothese op implantaten. Hiervoor betaalt u gemiddeld een eigen bijdrage van €380,-*. De implantaten en het implanteren wordt altijd 100% vergoed na goedkeuring. De eigen bijdrage gaat om de prothese zelf. Rolf Lamp helpt u het graag inzichtelijk te krijgen. Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

* Elke verzekering hanteert andere maximum tarieven waardoor er kleine verschillen zijn.

Deelprothese

Voor een gedeeltelijke gebitsprothese geldt geen vergoeding vanuit uw basisverzekering. Tandprothetische praktijk Lamp dient uw nota in bij uw zorgverzekeraar, die vervolgens bekijkt op welke vergoeding u mogelijk recht heeft vanuit een aanvullende verzekering.

Repareren of rebasen

Voor het repareren of rebasen van uw gebitsprothese geldt een vergoeding vanuit de basisverzekering van 90%. De eigen bijdrage bedraagt 10%.

Rolf Lamp doet er alles aan om ervoor te zorgen dat u over uw behandeling tevreden bent én blijft. Daarom geldt voor een volledige prothese een garantie van een jaar.

Bent u benieuwd wat het voor u gaat kosten of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een begroting of helpen u graag verder.