skip to Main Content
Hoe Kies Je Een Tandarts Die Bij Jou Past?

Hoe kies je een tandarts die bij jou past?

De meeste mensen zien vaak op tegen een bezoek aan de tandarts. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt als je naar de tandarts gaat. Als je weet dat je in goede handen bent, kun je veel beter ontspannen en verloopt een tandartsbehandeling veel prettiger. Vaak kun je niet precies zeggen waarom een tandarts bij je past. Bij  tandartspraktijk Vroegh & Yoe begrijpen we goed dat je een tandartsbehandeling spannend vind. Daarom willen wij je graag een goed gevoel geven als je bij onze tandartspraktijk komt voor een behandeling. We helpen je met plezier en leggen uit hoe een behandeling werkt. En als je vragen hebt dan beantwoorden we die graag. Patiënten zoeken vanzelfsprekend naar een kundige tandarts met een up-to-date kennis. Daarnaast moet er ook een ‘klik’ zijn. Het voordeel van onze groepspraktijk is dat er veel tandartsen werken die allemaal dezelfde visie hebben over de tandheelkunde maar allemaal net een andere persoonlijk tintje aan de behandeling geven. Voor iedereen is er dus keuze!

Afstand tot de tandartspraktijk

Een tandarts in de buurt is natuurlijk fijn. Zo ben je namelijk wat minder reistijd en reiskosten kwijt aan je tandartsbezoek. We hebben twee praktijken in de Reeshof. Onze locatie bij gezondheidscentrum het Forum ligt naast Station Tilburg. Voor mensen die graag met het openbaar vervoer willen komen is dat ideaal. Mensen uit Tilburg, Hulten, Gilze, Dongen, Rijen en Goirle kunnen ook terecht in onze tandartspraktijk in de wijk Koolhoven. Via de Bredase-weg en de rondweg van de Reeshof zijn we makkelijk bereikbaar. Er zijn genoeg parkeerplaatsen vlak voor de deur.

Reputatie van de tandarts

Gelukkig is het tegenwoordig ook prima mogelijk om reviews te lezen van de tandartspraktijk die je op het oog hebt. Zo kun je de mening van anderen horen zonder dat je ze persoonlijk kent. De beste reclame is natuurlijk mond-tot-mond reclame, dus praat met vrienden, familie en kennissen bij welke tandarts zij zitten en hoe het hen bevalt. Combineer je dit met de online reviews en je gevoel dan kan je vaak goed inschatten of je in goede handen bent. Tandartspraktijk Vroegh & Yoe scoort gelukkig uitstekend bij alle grote online-reviews. Google, Independer, Vergelijkmondzorg en Zorgkaartnederland laten allemaal zien dat onze patiënten blij zijn dat we onze uiterste best doen om de beste zorg te geven.

Kosten van de tandarts

De tandartskosten in Nederland zijn van alle westerse landen verreweg de laagste, toch kunnen behandelingen bij de tandarts best kostbaar zijn. Je wilt wel weten waar je aan toe bent. De tarieven per tandartsbehandeling worden door de overheid vastgesteld. Tussen verschillende praktijken zit dus geen verschil in kosten. Het is wel zo dat er voor een behandeling aan een tand of kies meerdere behandelmogelijkheden zijn. Wij vinden het in onze tandartspraktijk belangrijk om samen te zoeken naar de beste behandeloptie die bij je past. We bespreken de verschillende opties met de voor- en nadelen en welke kosten daar bij horen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en blijf je zelf in controle over de behandeling.

De tandartspraktijk zelf

De omgeving waarin wordt behandeld bepaald voor groot gedeelte of je je er comfortabel bij voelt. Een frisse praktijk met moderne apparatuur toont dat we ons vak serieus nemen. We investeren in de nieuwste technieken zoals digitale kronen, onzichtbare beugels, en computergestuurde verdoving. Dit maakt ons werk beter en de behandeling voor de patiënt veel comfortabeler. We werken in ruime, rustige behandelkamers. Voor wat afleiding hebben we in iedere behandelkamer een tv aan het plafond hangen.

De tandarts als persoon

Behalve alle zichtbare en meetbare dingen in een tandartspraktijk zoek je ook de ‘klik’ met je tandarts. Wil je een vrouwelijke tandarts of een mannelijke? Een tandarts met humor of juist serieus? Een tandarts die veel uitleg geeft tijdens de behandeling? Er zijn nogal wat facetten en persoonlijke kenmerken die maken dat het goed voelt. Het voordeel van een groepspraktijk is dat er dan ook meerdere behandelaars zijn. Bij tandartspraktijk Vroegh & Yoe laten we de keuze bij de patiënt. En als een patiënt een voorkeur heeft voor een specifieke tandarts, dan houden we daar rekening mee. We hebben geen megapraktijk met 10 kamers op een rij zonder privacy waar je als een nummer wordt behandeld. Juist in onze kleine setting kunnen wij onze patiënten die persoonlijke benadering geven.

Ga dus af op je gevoel dat je hebt, de meningen van anderen, de uitstraling van de praktijk en de afstand tot de praktijk. Ben je op zoek naar een nieuwe tandarts en wil je weten of wij de tandartspraktijk zijn die bij jou past? Neem dan gerust contact met ons op!